domingo, 30 de mayo de 2010

Historia

Informació sobre la indústria















La construcció de la central tèrmica de cicle combinat la va a portar a cap Alstom Power al 2001.
La indústria fabrica electricitat es una central tèrmica.
La central de cicle combinat de sant Adrià de besos té en funcionament només dels grups 3 y 4 que son las plantes( un de ENDESA i l’altre de Gas natural). Però s’ha contribuït una nova planta denominada Besòs 5 que ha sigut finançada per la companyia elèctrica.
Les dues primeres van començar el funcionament l’any 2002 y la previsió de Besos 5 es que ho faci a partir del 2º semestre del 2010.
La central de cicle combinat substitueix a la antiga central elèctrica que existia al marge dret del riu Besos que funcionava amb fuel-oil que era altament contaminant, i van prendre la decisió de canviar-les antigues plantes energètiques per les de cicle combinat que van en Gas natural que son més eficients i menys contaminant.
Quan acabi totalment la construcció d’aquestes dues xemeneies, les tres xemeneies de la central tèrmica, definitivament deixaran de funcionar.
Aproximadament cadascuna de les xemeneies costa uns 300 milions d‘euros es a dir multiplicat per quatre 1.200 milions. On diuen que tenen una vida útil de 50 anys.





El 25 de febrer del 2007 l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs va reclamar a prop de 6 milions d'euros a l'empresa.
El motiu es el impost d'obres aplicable a la construcció de la central tèrmica de cicle combinat.
L'alcalde socialista Jesús María Canga va explicar que el impost d'obres es del 3,2% del pressupost de l'obra. On Alstom deia que consideres solament l'obra civil, el maó, entenen que la maquinaria albergada quedava exempta. Però l'Ajuntament feia altres contes i pensaven que les turbines costaven molt més i que la nau on es troben son part essencial de la central que era un cost que havia deduir-se el import.
I si Alstom no col·laborava, ells tampoc. Perquè ENDESA volia construir les dues altres xemeneies per jubilar la tèrmica de les tres xemeneies, i si no pagava no donarien el premis, finalment va pagar.
Aquesta indústria contamina bastant on va a parar a la desembocadura del riu Besòs i es pot veure amb aquestes fotografies.






La informació l’hem obtingut de pagines d’Internet, també de la entrevista que vàrem realitzar al Sr. Gregorio Camacho regidor de medi ambient de Sant Adrià y una enquesta realitzada per Sant Adrià de Besòs.








Font: Hemeroteca La Vanguardia
El punt


No hay comentarios:

Publicar un comentario